Kocieuszy | wegański styl życia: Smoothie wiśniowo-bananowe

Smoothie wiśniowo-bananowe

20:30



Jak poradzić sobie na wysoko-węglowodanowym weganizmie jesienią i zimą? Możemy zajadać się letnimi owocami w formie mrożonej. Oczywiście nie takimi prosto z zamrażarki, ja bym pewnie nawet na rozmrożone się nie zdecydowała, za to świetnie sprawdzą się one w różnego rodzaju szejkach i smufisach. Ja wybrałam wiśnie, których w naturalnej, surowej wersji chyba byłoby mi szkoda blendować :)


SKŁADNIKI:
  • 4-5 bananów
  • pół opakowania mrożonych wiśni bez pestek (ok. 220-250g)
  • 10 suszonych daktyli (namoczonych przez noc)
  • 2 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego
  • woda
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego i miksujemy na wysokich obrotach.



You Might Also Like

1 komentarze

  1. Wiśnie i banany uwielbiam po zmiksowaniu i nie tylko ^^ I czasem nie czekam aż się rozmrożą tylko miksuje od razu, wychodzi fajne lodowe coś :D

    OdpowiedzUsuń