Namiot cateringowy to niezbędny element wielu eventów odbywających się w plenerze. Jak skonstruowane są współczesne namioty cateringowe i dlaczego warto z nich korzystać?
Namioty cateringowe – na bankiety i targi
Namiot cateringowy jest powszechnie wykorzystywany przez podmioty organizujące rozmaitego rodzaju eventy w plenerze – przyjęcia urodzinowe, złote gody, bankiety, a także targi. Konstrukcje tego typu sprawdzają się świetnie zawsze wówczas, gdy na evencie pojawiają się posiłki, np. zimny bufet, napoje czy przystawki. Namioty cateringowe umożliwiają zachowanie przez dłuższy czas świeżości oferowanych dań oraz chronią je przed słońcem czy wpływem innych niekorzystnych czynników zewnętrznych. Na rynku dostępne są namioty cateringowe o szerokości od 3 do 8 metrów oraz długości od 4 do 52 metrów. Klienci mogą wybierać między namiotami o różnym kształcie i kolorystyce. Namioty cateringowe można również zestawiać ze sobą lub personalizować, tworząc konstrukcje dopasowane do dowolnych potrzeb.
Namiot cateringowy – wytrzymała konstrukcja
Imprezy i wesela w plenerze są coraz bardziej popularne, nic więc dziwnego, iż wzrasta liczba osób, które poszukują przestronnych i trwałych namiotów cateringowych wykonanych z wytrzymałych materiałów. Namiot cateringowy chroni gości przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi, takimi jak deszcz, wiatr czy intensywne promieniowanie słoneczne. Dostępne w sprzedaży namioty cateringowe charakteryzują się mocną budową i wytrzymują nawet silne podmuchy wiatru. Współczesne namioty tego rodzaju są również wyposażone w systemy usprawniające przepływ powietrza w namiocie, co uniemożliwia nadmierne skraplanie się wody i poprawia komfort gości. Dodatkowym udogodnieniem jest także system kumulujący ciepło w namiocie, co jest szczególnie istotne w chłodne miesiące.