Piekarnia Pochopień – tradycja i smak
Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami datowanymi na 1946 rok. Założona została przez mistrza piekarnictwa Jana Pochopień, który był wiele razy nagradzany za swoje zasługi dla handlu i rzemiosła. Ceniony w Krakowie piekarz, który był pierwszym starszym Cechu Rzemiosł Spożywczych utworzył podwaliny dla istniejącej do dziś piekarni. Pielęgnowanie rodzinnej tradycji i poszanowanie wartości wyróżnia Piekarnię Pochopień na tle konkurencji, stawiając ją wśród wiodących krakowskich firm piekarniczych. Wyznacznikiem tego jest lokalizacja mieszczącego się przy ulicy Karmelickiej zakładu, jedynego znajdującego się w centrum miasta. Ta tradycyjna piekarnia to głównie jednak stosowane przez lata receptury i poszanowanie dla własnego rzemiosła.
Cukiernia i piekarnia w Krakowie
Oferta Piekarni Pochopień to głównie smaczne, tradycyjne pieczywo wytwarzane z użyciem sprawdzonych, krakowskich receptur. Odnajdziemy w niej doskonałe chleby pszenne, pszenno-żytnie, strucle czy bułki. Wśród nich warto zwrócić uwagę na pieczywo dekoracyjne i okolicznościowe. Są to chleby , chleby na czas Komunii Świętej czy chleby-wazy doskonałe do serwowania zup czy gulaszy. Tradycyjnym produktem piekarni są smaczne i popularne obwarzanki i precle, które zakupić możemy w różnych smakach, tradycyjnych jak i bardziej nietypowych. Smakosze słodyczy również znajdą w ofercie firmy coś dla siebie. Zasmakować można w różnego rodzaju drożdżówkach i pączkach. W okresie świątecznym można również nabyć wielkanocne baranki i zające czy bożonarodzeniowe, słodkie choinki, dzwonki i karpie. Warto udać się do tej cukierni i piekarni w Krakowie, by spróbować pysznego smaku tradycji.
Siedziba:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]